Elohim
Energetische Praktijk

 "Samen op weg naar innerlijke balans"

Acupressuur

Acupressuur

Acupressuur wordt toegepast om de meridianen ofwel energiebanen in het lichaam goed te laten doorstromen.
Specifieke punten in het lichaam worden gemanipuleerd, door druk uit te oefenen. Met als effect dat spanningen los gelaten kunnen worden, emoties en verbetering van de lichamelijke conditie.
Oorspronkelijk is de acupressuur afkomstig uit China.
De Chinezen hebben al eeuwen geleden ontdekt dat ons lichaam een zelfgenezend vermogen heeft, dat aangewakkerd wordt door bepaalde punten op je huid te stimuleren. Deze punten worden acupunten genoemd.
Het is een van de oudste geneeswijzen ter wereld. Tijdens de massage wordt druk uitgeoefend op de acupunten, op deze manier worden de acupunten gestimuleerd en afvalstoffen afgevoerd. Al onze organen zijn aan meridianen gekoppeld, ons lichaam kent 12 meridianen en 2 meestermeridianen, zodoende worden bij verschillende klachten ook andere punten behandeld.
Acupressuur kan bij veel klachten effectief zijn. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, nek- en rugklachten, schouderklachten en gewrichtsklachten, maar ook bij drukte in het hoofd, verdriet en andere emoties. Tevens kan deze massage preventief worden ingezet.

Image